martes, 18 de junio de 2013

DIETES (act 4)

Si algún día ve a casa teva un amic teu i no saps què cuidar, o simplement ets un desastre a la cuina! Nosaltres tenim la solució!, un bon menú explicat per 3 adolescents perquè vegis que tothom ho pot fer. Animat!

-PRIMER PLAT: UNS BONS MACARRONS AMB FORMATGE!




-SEGON PLAT: 2 PEXUGUETES DE POLLASTRE A LA PLANXA AMB SALSA ALL I OLI.



-POSTRES: COOKIES ARTESANES:





MENÚ PER UN ESPORTISTA:




ESMORZAR Un got de llet amb cereals.
Quatre torrades amb melmelada de maduixa (kcal 356)
Dos cullerades l'oli d'oliva (kcal 114)
Quatre cullerades de mel,dins el iogurt(kcal 173)
Un iogurt baix en creix (kcal 135)
MIGDIA Dos pomes (Kcal 94)
Una barra enèrgetica de cereals o integral 33g (Kcal 154)
DINAR Plat d'amanida amb molt d'oli d'oliva
Pollastre amb patates (Kcal408)
MITJA TARDA Llesca de pa integral
Dos fruites (ex; poma i plàtan)
Dos cullerades d'oli d'oliva (kcal 114)
SOPAR Plat d'arrós bullit
Un bon plat d'espinags
Una poma (Kcal 43)
RESUPÓ (si es vol) Un iogurt baix en grases (kcal 135)




MENÚ PER UN AMIC:



Esmorzar Un got de llet amb cola-cao i cereals Corn flakes.
Dinar Un plat de espaguetis amb gambes i salsa de gambes. Una mica d'all i julivert per donar-li més gust.
Berenar Un gofre calent amb xocolata negra i nata,un Sant Francisco per beure.
Sopar Amanida tèbia amb formatge de cabra, vinagre de Mòdena, 35 g de bacó a tiretes primes ,25 g de panses.





DIETES INDIVIDUALS

- Dieta de la Laura C. (esportista)


DILLUNS DIMARTS DIMECRES DIJOUS DIVENDRES
Esmorzar:
  1 tassa de llet desnatada (240 cc)
Mitjana tassa de cereals o 2 torrades integrals
30 g de formatge desnatat
1 suc de fruites (200 cc)
dinar:
1 plat de verdura bullida (200 g) amb una patata petita (50 g)
80-90 g de pollastre (sense pell) o conill o 125 g de peix bullit, forn, vapor o planxa
1 peça de fruita (100 g)
Berenar:
1 iogurt desnatat (125 g)
1 peça de fruita (100 g)
Sopar:
1 plat d'amanida (200 g)
90-100 g de peix blanc
1 peça de fruita (100 g)
1 tassa de llet desnatada o 1 iogurt desnatat (a conveniència a mig matí, dinar o sopar segons horaris)
Esmorzar:
1 tassa de llet desnatada (240 cc)
40 g de formatge fresc
3 torrades integrals o una tassa de cereals o 60 g de pa
1 cullerada de melmelada (20 g)
1 suc de fruites
dinar:
1 plat de verdura bullida (250 g) amb una patata mitjana (100 g) o amanida
110 g de pollastre (sense pell) o conill o 150 g de peix bullit, forn, vapor o planxa
1 tassa de pasta italiana sense salsa o arròs (80 g en cru)
Berenar:
1 peça de fruita (125 g)
1 iogurt desnatat (125 g)
1 cullerada petita de mel o melmelada (15 g)
Sopar:
1 plat d'amanida (250 g)
100-125 g de peix planxa, forn, vapor o bullit
1 peça de fruita (125 g)
50 g de pa
Esmorzar:
1 got de suc de fruites (200 cc)
1 tassa de llet desnatada (240 cc)
1 cullerada petita de mel o sucre (15 g) Cereals: 1/2 tassa integrals + 1/2 tassa normals. Tassa: 60 g
30-40 g de formatge fresc
dinar:
1 plat pasta o arròs o llegums (240 g cuit)
125 g de carn o 175 g de peix
1 plat d'amanida variada (250 g aprox.)
70 g de pa
1 peça de fruita (125 g)
Mitja tarda:
30 g de fruits secs
1 iogurt desnatat
1 peça de fruita (125 g)
2 cullerades soperes de melmelada
Sopar:
1 plat de verdura cuita (200-250 g)
2 patates mitjanes bullides (200 g)
125 g de peix
70 g de pa
1 peça de fruita (125 g)
Esmorzar:
1 got de suc de fruites (200 cc)
1 tassa de llet desnatada (240 cc)
15 g de mel
60 g de pa integral
40 g de formatge fresc o 40 g de pernil magre o similar
dinar:
200-240 g de pasta italiana cuita o arròs o llegums
150 g de carn magra o pollastre o conill o 200 g de peix
150-200 g de macedònia de verdures
80 g de pa
1 peça de fruita (125 g)
Berenar:
125 g de iogurt desnatat
30 g de cereals
15 g de mel o sucre
1 peça de fruita (125 g)
45 g de fruits secs
Sopar:
100-150 cc de suc de fruita
300 g d'amanida variada: enciam, tomàquet, ceba, pastanaga, xampinyons,
Esmorzar
2 gots d'aigua al aixecar-se.
2 tasses de cornflakes amb una tassa (250 ml) de llet descremada,
dinar
90-120 grams de carn vermella magra o pollastre, o 180-240 grams de peix rostit o al vapor, o 2-3 ous amb 30 grams de formatge Oaxaca.
2 papes mitjanes amb ½ tassa de pèsols o grans de elote, o 2/3-1 tassa d'arròs o pasta amb ½ tassa de pèsols, o 2-3 llesques de pa.
Pastanagues o vegetals verds al gust.
berenar
1 pa integral amb mel o melmelada.
30 grams de formatge, o 200 grams de iogurt descremat, o 1 tassa de llet descremada.
Sopar
Un sandvitx amb 60 grams de pollastre, o pernil baix en greix, o tonyina, o formatge, o 2 ous.
Amanida de vegetals al gust.


-Dieta de la Neus:
S'ha basat en fer una dieta esportista d'una setmana sencera incluïnt dissabtes i diumenges.

DIETA PER UN ESPORTISTA

Un bon esportista sempre ha de tenir la mateixa dieta, equilibrada per tal de que no s'engreixi i pugi seguir competint sempre de la mateixa manera.
A continuació veure com a de ser la dieta d'un bon esportista:



DILLUNS DIMARTS DIMECRES DIJOUS DIVENDRES DISSABTE DIUMENGE
ESMORZAR Mig litre de llet (semidesnadata)amb cereals fitness Suc taronja 1 lleca de pa amb oli d' oliva (42 Kcal en 100 grs) Mig litre de llet (semidesnatda) amb cereals fitness Suc de taronja (42 Kcal en 100 grs) i (20grs formatge) 2 llescas de pa integral amb melmelada. Mig litre de llet (sense colacao) cereals-fitness Suc de taronja (42 Kcal en 100 grs) amb galetes Maria
DINAR Amanida i 1 tall de tonyina




iogurt (62 Kcal)
Tall de carn( filet) amb una llesca de pa amb oli verge extra.
poma (52 Kcal)
Macarrons amb tomaquet (fet a casa- natural)
iogurt (62Kcal)
Arrós bullit i una una mica de bròquil
iogurt (62 Kcal)
Rabiolis de verdures amb una llesca de pa amb oli l'oliva
plàtan (90 Kcal)
Amanida (sense olives) ceba (15grs)
salmó


poma (52 Kcal)
Tall de pollastre (evitant l'oli que produiex)
plàtan (90 Kcal)


BERENAR Barra energètica poma (52 Kcal) Barra energètica Barra energètica plàtan (90 Kcal) plàtan (90 Lcal) poma (52 Kcal)
SOPAR Carbossó (100gr) amb patates (100 gr)
poma

(52 kcal)
2 ous fregits (324Kcal) amb pa integral


iogurt (62 Kcal)
Mongeta tendra (30 gr)


plàtan (90 Kcal)
Amanida amb 1 tall de lluç.


poma (52 Kcal )
Arròs(50gr) amb carn picada(30gr)


iogurt (62 Kcal)
Espirals a la carbonara (sense cancelada)


poma 852 Kcal)
Amanida amb sardines


iogurt (62 Kcal)






Molts penseran que hi ha un accés de pasta. Però això és mentida. La pasta és un aliment ascensial per un esportista. És una excel·lent font d’energia degut al seu elevat contingut en hidrats de carboni. Un bon plat de pasta ens aportarà una bona digestió i una dosi energètica de llarga durada.

Punts claus (consells):

1.Immediatament després de l’esforç físic, un bon platde pasta fresca ajuda a restablir els nivells de glucosa, la qual cosa accelera la recuperació i redueix el cansament.

2.La pasta fresca es transforma en energia acumulada que permet mantenir la intensitat de l’esforç físic més temps.

Fòsfor, Magnesi etc...

Carbohidrats: Són presents en la fruita, els cereals, els llegums, el pa, l’arròs i
la pasta. Són una font d’energia per a l’exercici físic i el treball intel·lectual.

Aminoàcids: Formen les proteïnes, que poden ser animals o vegetals.
S’obtenen quan mengem carn, peix i determinats vegetals. Ajuden a
reconstruir els teixits, els ossos, els cartílags, la sang i els músculs.

Fòsfor: Present en l’ou, els formatges, els marisc i els fruits secs. És vital per
als éssers vius i per evitar el desgast intel·lectual.

Magnesi: El trobem als fruits secs i els cereals. Reforça les neurones i
participa en la contracció dels músculs.

Potassi: Es troba en quasi tots els aliments, sobretot als llegums, els cítrics i
els plàtans. És necessari per compensar el desgast muscular i l’activitat
cerebral.

Sodi i clor: Són presents en quasi tots els aliments. Intervenen en la
regulació de la pressió sanguínia i en l’activitat de totes les cèl·lules corporals.

Vitamina C: És present en els cítrics, els kiwis, la pinya, les maduixes i els
tomàquets. És necessària per superar complexos infecciosos, per calcificar els
ossos i per regenerar els teixits.


-Dieta per un amic (Laura Valls)

Un menú per tots els adolescents, bo i saludable:



ESMORZAR
MIG MATÍ
DINAR
BERENAR
SOPAR
DILLUNS
Got de llet amb cacau i
galetes integrals.
Una poma
Mongeta tendra amb poques patates, i un bistec a la planxa.
Un iogurt natural
Entrepà de tonyina

Puré de verdures,
petxugues de pollastre arrebossades.
Fruita

DIMARTS
Got de llet amb cacau , torrades amb pernil i un suc de taronja.
Un plàtan
Macarrons a la bolonyesa i lluç a la planxa o bullit.
Una poma
Macedonià de diferents tipus de fruita.

Sopa de brou amb 
5 sardines a la brasa o a la planxa
DIMECRES
Un got de llet amb cereals y una o dues galetes tipo “maria” o “digestive”. Mig kiwi.
Entrepà de pernil York.
Arrós a la milanesa.
Truita de patates.
Préssec amb almívar.
Iogurt i suc de fruita
Amanida rusa, 
Bacallà amb xampinyons saltejats i un iogurt natural o de fruita.
DIJOUS
Un got de llet, una torrada amb oli d'oliva i pernil de paó, i un suc de taronja natural.
Sandvitx vegetal
Amanida variada ( tomàquet, ceba, ...) i de segon una hamburguesa a la planxa.
Un iogurt.
Troços de fruita amb formatge.
Mongeta amb patates i un bistec a la planxa.
Una poma.
DIVENDRES
Un got de llet amb cacau, una magdalena integral i una mandarina
Iogurt amb maduixes
Una amanida i llegums.

Una pera o meló.
Una magdalena i un suc de préssec.
Patata gratinada amb formatge, xai a la brasa i dues mandarines.
DISSABTE
Un Got de llet amb cereals i un préssec.
Galetes digestives.
Paella de muntanya o amb marisc.
Un iogurt amb fruita.
Un entrepà petit de pernil i formatge.
Suc de tomàquet o gazpatxo,
tonyina a la planxa i una galeta.
DIUMENGE
Un got de llet i un suc de taronja. Una torrada amb melmelada.
Suc de préssec.
Arrós blanc amb oli d'oliva i de segon salmó amb una mica de salsa de soja (optatiu)
3 Mandarines
Una pizza
un iogurt.










Dieta per una amic (Cris):
  
PEXUGA DE PAVO:
Comestible:100 %
Energia:66,50 Kcal.
Carbohidrats:3,50 g.
Grasses:0,50 g.
Proteínes:12,00 g
FRUITA:  
Pera: 

Comestible:100 %
Energia:49,42 Kcal.
Carbohidrats:10,60 g.
Grasses:0,10 g.
Proteínes:0,43 g.


PLÀTAN:
Comestible:100 %
EnergIa:95,00 Kcal.
Carbohidrats:21,00 g.
Grasses:0,00 g.
ProteÏnas:1,00 g.
Fibra:3,00 g.
Colesterol:0,00 mg.
Ferros:0,00 mg.
Calcio:7,00 mg.
fosforo:0,00 mg.
AGSat:0,00 g.
AGMonoInsat:0,00 g.
AGPoliInsat:0,00 g.


 

SUC DE TARONJA:
Comestible:100 %
Energia:41,00 Kcal.
Carbohidrats:9,50 g.
Grasses:0,10 g.
Proteïnas:0,60 g.
Fibra:0,60 g.
PA I CEREALS:

PA DE BLAT BLANC:
Comestible:100 %
Energía:255,00 Kcal.
Carbohidratos:55,00 g.
Grasas:0,80 g.
Proteinas:7,00 g.
Fibra:4,00 g.
Colesterol:0,00 mg.
Hierro:1,00 mg.
Calcio:100,00 mg.
fosforo:90,00 mg.
AGSat:0,11 g.
AGMonoInsat:0,09 g.
AGPoliInsat:0,34 g.
LLEGUMS:
Calorías: 325
Proteínas: 25
Lípidos: 2,5 
Hidratos Carbono: 54

MINERALES
Hierro : 8,6 mg
Calcio : 60 mg
Magnesio : 80 mg
Potasio : 790 mg
Fósforo: 400 mg

VITAMINAS
Vitamina A : 100 U 
Vitamina B1 : 0,50 mgr
Vitamina C : 3 mg






Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte Diumenge
Esmorzar -1 Got de suc de taronja.
-1 Got de llet
-1 Torrada amb formatge
-1 Got de llet amb Nesquik / cola cao.
-Amb uns cereals, normals.
-1 Got de iogurt amb 3 cullerades de cereals. -1 Got d'aigua
-1 Got de llet
-5 Galetes normals.
-1 Got de suc de pinya.
-1 Torrada de formatge
-1 Got de llet amb Nesquik o Cola cao
-1 bol amb cereals
-1 Got d'aigua
-1 Got de suc de taronja
-1 Torrada integral.
Mig matí -1 Fruita -1 Iogurt desnatat. -1 Barreta de cereals energètica. -1 peca de fruita (poma, plàtan...) -1 Fruita -Entrepà de tonyina -1 Iogurt desnatat
Dinar -1 Sopa de verdures líquida
- 1/2 pexuga al forn sense pell
-1/2 peses de fruita
-Arròs blanc amb ou ferrat per sobre. Arròs a la cubana.
-2 trossos de meló
-Coliflor amb una mica de salsa de llet i gratinada.


-1 préssec
-Patata bullida amb oli d'oliva per sobre.
-Llibrets
-Unes quantes cireres
-Llenties/ mongetes.
-5 Seitons( o un altre tipus de peix)
-1/2 fruites.
-Cigrons
-Ou ferrat/ truita
-Una mica d'enciam
-1 peça de fruita
-Patates al forn amb pollastre al forn amb una mica de suc.
-1 Iogurt desnatat
Berenar -1 Got de llet
-1 Entrapà de formatge amb pernil dolç.
-1 torrada de pavó
-1 Got de suc de taronja.
-1 Got d'aigua
-Galetes normals o amb trossos de xocolata.
-1 Got de llet.
-Un Sandwich amb pavó i formatge.
-2 talls de meló o pinya o maduixes. -1 Got de llet amb galetes. -1 Gelat
Sopar




















-1 Bol de gaspatxo.
-1 Llenguado
-1 iogurt natural
Espaguetis amb tomàquet
-Pexuga arrebossada.
-1 poma amb sucre.
Macarrons amb formatge
-Carn
-1 Iogurt desnetat amb muessli




-Pasta
-Truita amb formatge
-Maduixes amb nata

















-1 Bol de sopa de galets.
-1 Pilota del caldo de la sopa.
-Una amanida variada, amb tonyina, cranc, muessli i trossos de formatge.
-1 Iogurt desnatat
-Hamburguesa casera amb amanida de pera amb formatge
gorgonzola.
-1 peca de fruita

No hay comentarios:

Publicar un comentario