jueves, 20 de junio de 2013

LES 3 GENERACIONS (act 3)

Al llarg del anys les modes, tecnologies, l'estil de vida de les personas ha canviat formant generacions. Actualment ens trobem en una generació plena de noves tecnologies, amb diferents estils de moda, on donem bastanta importancia al comerç i la imatge i les marques. 

Volem que cone les 3 generacions més properes; els avis, els pares i nosaltres, els adolescents. 



Com hem dit han canviat moltes coses, i una de les més visuals és la MODA.

Trobem que hi han hagut molts canvis en les modes de les diferents generacions. 

A la generació dels nostres avis, als 50's, era bastant diferent a l'actualitat.
Els nostres avis quant eren adolescent anaven a l'escola tot i que no era tan amplia com ara i començaven a treballar més aviat, de més joves, per ajudar als seus pares. 

La manera de divertir-se també era diferent, en aquella época la gent anava al cinema del poble o de la ciutat on feien pel·licules de l'època a on els feien passar una bona estona i els entretenien. També anaven els Aplegats, els Aplegats eren unes reunions per ballar sardanes, a on la gent també menjava i ballava. Aquestes reunions es feien 1 o 2 cops a l'any, generalment en pobles, com ara Canyamars o Dosrius. En aquell moment no hi havien televisions això feia que el veinat, el poble o ciutat en general estigués més familiaritzat i la gent sortis més al carrer o places. 

Respecte la moda, les noies d'aquella època no duien pantalons pràcticament mai, acostumaven anar a amb vestits per els genolls en avall. Normalment es portava una melena per sobre el pit, amb algun tipus de recollit.
A diferència d'ara el maquillaje no era molt extrevegant, és més es maquillaven amb la mínima expressió, nomes alguns detalls.









Una model a seguir en aquella època, i segur que n'heu sentit a parlar molt d'ella, era Marilyn Monroe. Marilyn Monroe va ser l'icona dels anys 50's i era el perfil de dona perfecte en aquella època i en aquesta. Va ser i és un model a seguir per a totes les dones. Va canviar la dona físicament. Arreu del món va ser reconeguda.







I per finalizar, en aquella època totes les noves tecnologías actuals no hi eren, ni mòbils, ni televisions, ni videojocs... 





Fem un petit salt i anem a la època dels nostres pares, als 60's 70's 80's i 90's.

60's: A l'època dels 60 va haver-hi el gran canvi i la revolució de les mini faldilles. 





70's: En aquella època hi havien els pantalons acampanats, sense deixar de banda l'època hippie, amb flors i colors en les camises, així com també els texans... Les solapes de les sabates eren molt grosses, es portaven unes patilles llarges. Les dones el cabell llis i sense serrell, minifaldilles i "hot pants".



El barri era molt familiar, es convivia amb els veins i es feien festes. La majoria eren amic del barri, es jugava a futbol al carrer, alguns cantaven amb grups amb la guitarra, uns altres anaven a l'estadi de futbol... 
S'anava més sovint al cinema, ja que no hi havien videos, ni discos piratas. 
En aquella época va aparèixer el rock and roll que va fer caviar a molts l'estil de vida. 
En aquell moment els cotxes més envejats per a tothom era el "Ford Mustang", el "Javelin" o el "Super Bee"...


Els ídols en aquell moment i ara també eren Els Beatles, Jim Morrison...
Els Beatles però van ser amb diferència les que van tenir més fama. Era un grup de música pop i moltes cançons seves han marcat en l'història de la música i encara ara es continuen escoltant. En aquella època entre els adolescents es deia que hi havia la Beatlemania.












El somni de tot adolescent aleshores era que s'acabés la guerra del Vietnam i que hi hagués pau i amor a tot el món (mentalitat hippie).






Quant els nostres avis eren joves tot era molt diferent. Enaca no egistia l'euro i pagaven en pesetes,

(1€ = 166 pessetes).


Passat - Actual

Entrada de cine (3 pessetes)
Entrada de cine (8,90€)

Tallar i efeita el cabell els homes (5 pessetes)
Tallar i efeita el cabell els homes (12,00€)

Pantalon (25 pessetes)
Pantalon (30-150 €)

Radio (130-150 pessetes)
Radio (20-30 €)

1 Litre de llet (3 pessetes)
1 Litre de llet (0,80 €)

Sabates (50 pessetes)
Sabates (80-90 €)

Anar al ball (15 pessetes)
Entrada disco (8-15€)

No hay comentarios:

Publicar un comentario