martes, 18 de junio de 2013

NOVES TECNOLOGIES (act 6)


ACTIVITAT 6: NOVES TECNOLÒGIES

Neus Estrems:
Avui en dia les noves tecnologies estan molt avançades. Això provoca uns pros i uns contres. El nostre món; on nosaltres vivim, les ciutats estan molt globalitzades i a tothom els hi agrada tenir noves màquines i estar al dia de tot. Aquest no és el únic problema que porta les noves tecnologies un altre problema és el nens petits però sobretot adolescents, estan massa enganxats a les màquines ja sigui la Xbox, el mòbil o l'ordinador.
Els mòbils transmeten unes emissions de radiació electromagnètica que provoquen un augment favorable a tenir càncer. No són només els mòbils sinó que també si vius a prop de alguna torre, línies o transformadors d'alta tensió, et poses davant del microones quant està en marxa, masses radiografies al hospital etc...

Les pàgines socials que tenen els ordinadors com el Facebook, intagram, twitter etc... No són pas dolentes però el que passa és que nosaltres les fem servir d'una manera inadequada. El que hem d'intentar evitar és:
1. No agregar a persones que no coneixem o que ens semblin estranyes.

2. No posar informació teva com el teu numero de telefon, a la ciutat on vius, al cole que vas, els teus gustos etc...
Tota aquesta informació queda registrada a la pàgina del facebook i un cop l'has posada encara que la borris queda registrada dins els magatzems del facebook. El mateix passara amb les fotos.

3. El problema de tota aquesta informació és que quant siguis més gran i en el cas de que vagis a buscar feina sempre podran mirar el que tu has fet quant erts petit, els teus gustos, el que pensaves, que feies, amb qui et relacionaves etc...






 Laura Castillo:


FACEBOOK I XARXES SOCIALS



Avantatges:



• Habilitats socials. Facebook li permet als nois a mantenir-se al tant amb amics actuals i a fer nous. 

• Auto-expressió. Una pàgina de Facebook li ofereix al nen la seva pròpia "pàgina d'inici" en web, on es poden expressar i parlar sobre els seus interessos.

• Competència digital. L'manejar una pàgina de Facebook li ensenya als nens com publicar comentaris i fotos, així com com navegar la web.

• Desenvolupament educacional. La majoria dels preadolescents i dels adolescents usen les xarxes socials per discutir el treball escolar. 

Desavantatges:

• Els nens poden ser dolents. No importa quant li ensenyis als teus fills sobre la manera correcta de comportar en línia, no pots detenir altres nens de publicar comentaris malvats.

• Un compte de Facebook és una porta a tota la Internet. És impossible aïllar Facebook de la resta de la Internet - les lligues i els anuncis amb clics estan per tot arreu.

• Compte amb els amics dels amics. Sovint no són els amics que són el problema, sinó els amics dels amics. Quan els teus fills accepten la petició d'un amic, assegura't de revisar la seva pàgina ja la llista d'amics.



MOVIL:
els desavantatges que pot presentar l'ús excessiu del mòbil són les següents:
· Pot causar abstracció, desconnexió amb la realitat i solitud

· Alt grau de dependència

· Desmotiva l'activitat física i els jocs a l'aire lliure podent causar desinterès en altres formes d'entreteniment.

· Pot difondre material obscè, perjudicial o comentaris agressius per a les persones.

· Problemes de salut com els que s'esmenten al principi (més en nens)

Personalment, considero que són més els avantatges que tenen, entre les quals enumero:


· Ajuda a tallar distàncies ia estar en contacte amb persones de tot el món

· Per la seva portabilitat, podem situar a les persones on elles es troben en forma immediata.

· El seu baix cost. Actualment, hi ha cel · lulars que integren programes de vídeo i àudio conferència com l'Skype on trucar a qualsevol usuari en el món resulta gratis.

· Puc combinar múltiples aplicacions, com missatges de text, missatges de veu, accés a xarxes socials, càmera de fotos, etc

· Han difós notícies i fets rellevants a nivell mundial

· Quan els mitjans convencionals han estat silenciats, les xarxes socials a través dels mòbils han ajudat a aclarir la veritat.


VIDEOJOCS:
La part positiva

Defensors i detractors coincideixen en què aquests jocs familiaritzen al nen envers la tecnologia des de molt aviat, fomenten la capacitat per processar moltes informacions al mateix temps i fins i tot ajuden a
millorar la concentració.

A més a més potencien la coordinació entre l’ull i la mà, una característica aquesta que està més desenvolupada entre els nens i adolescents d’avui que en la generació dels seus pares.

Els videojugadors cobreixen un angle visual més ampli, són més ràpids en la presa de decisions i tenen més capacitat de reacció davant de situacions imprevistes.


La part negativa


El costat negatiu dels videojocs està relacionat també amb l’estil de vida sedentària que promou aquest costum.

Moltes vegades els nens canvien el fet sortir al carrer amb el de quedar-se a casa a jugar amb la consola, un hàbit que es relaciona amb l’augment de l’obesitat infantil a Occident.

Aquests jocs acostumen a “enganxar”, sobretot al principi, a la recerca de nous reptes. La dedicació
gairebé exclusiva als videojocs s’acostuma a vincular també amb el fracàs escolar d’alguns nens, tot i que de vegades ja hi ha una predisposició.


l’escola com a casa, com a conseqüència dels videojocs. Però no es pot culpar a la videoconsola d’un baix rendiment escolar si les males notes ja venien d’abans.
Trenta anys després del sorgiment d’aquests jocs, barreja d’imaginació, alta tecnologia, i una part de cinema, van camí de conventir-se en una activitat més d’oci, sinó es perd el sentit comú.



- Laura Valls:

Les noves tecnologies han canviat molt la nostre vida, la nostra manera de viure. L'aparició d'aquests aparells ha portat molts avantatges, com en el cas de la comunicació , però com totes les coses, també ha portat alguns inconvenients, com per exemple la dependència.


Telèfon mòbil:

El mòbil és una nova tecnologia molt utilitzada per tothom i la majoria de persones del món en disposen d'un. Aquest ens ajuda poder comunicar-nos amb més facilitat i ha fet millorat moltes coses de la nostra vida. Té molts avantatges, però si no se'n fa un bon ús o hi ha molta dependència passa a tenir bastants inconvenients.
El fenomen de la telefonia mòbil a Espanya ha experimentat un augment
espectacular els últims anys. Actualment, el nombre de telèfons mòbils a
Espanya supera el de fixos. El 50 % dels nens de 10 a 15 anys i el
80 % dels joves de 16 i 17 anys tenen un telèfon mòbil.

Avantatges:

-El telèfon mòbil va sorgir fa poc temps com un article de luxe, però s’ha
popularitzat molt ràpidament. Ens permet estalviar-nos desplaçaments,
mantenir contacte amb persones que estan lluny i fins i tot veure-les a través
de fotos, alhora que són molt útils en cas d’alguna emergència.

-Relacions adolescents: quan algú coneix a algú el primer que intercanvien és el número del mòbil i, després, l’adreça electrònica si la tenen i habitualment fan servir Internet.

-El mòbil com aparell clau en la nova revolució dels sentiments: ja no s’espera la carta amb notícies amoroses, "l'amor necessita d’una proximitat que només pot transmetre la veu a temps real".


-Apareixen moltes aplicacions útils per qualsevol cosa.





Inconvenients:

-L’ús del telèfon mòbil ha originat també la pèrdua d’intimitat, ja que en tot moment, gràcies a les xarxes socials i altres aplicacions de comunicació de les noves tecnologies com el Whatsapp, les persones poden saber que fas, on ets i amb qui; per això diem que se'n ha de fer un molt bon ús.

-Produeix una dependència i provoca que les persones no puguin viure sense ell.
Fa que no ens puguem espavilar si no el tenim.

-No hem de permetre l'addicció a aquests tipus d'aparells perquè perdem la comunicació amb l'exterior.





Ara la Cris us explicarà uns quants aventatges i inconventients de les noves tecnologies dels adolescents:

No tot el que tenen les noves tecnologies són aventatges, totes tenen un o més inconvenients. 

Parlem del Facebook:
El Facebook es una xarxa social que com bé diu el nom (face) a part de poder comunicar-te pots mostrar com ets. Bé ara no us explicaré el que és ja que segur que a la meitat de tots vosaltres ho sabeu, però hi ha moltes coses que no sabeu i que haurieu de saber:

-AVANTATGES:
El facebook te bastantes ventantge, ens podem comunicar amb els amics.
-Si som tímids ens és més fàcil comunicar-nos.
-És una xara social gràtis.
-Pots conèixer a gent nova.
-A partir del Facebook pots promocionar la teva empresa si es que en tens.
-Pots crear pàgines.
-Pots saber les últimes notícies.
-També pots jugar.
Vist així el Facebook ens pot samblar d'allò millor, però que tal si li fem una ullada els desventatges?

-DESVENTATGES:
-Falta de privacitat
-Gent desconeguda pot accedir a les teves fotos videos i dades personals.
-Els jocs poden enlentri l'ordinador
-T'hi pots enganxar i enganxar fins a crear adicció
-Molts dels usuaris del facebook desperdicien diners innecessaris
-Hi ha persones que es crean perfils falsos per poder enganyar a la gent
-Et pots sentir acosat
-Hi han problèmes del facebook que han hagut de passar per judici

Un petit concell: aquest concell no és per només el facebook sino per a qualsevol altre xarxa social. Per tots els adolescent que utilitzeu xarxes socials que sou tot exepte excepció, no penjeu dades personals inecessaries als vostres perfils. Per molta privacitat que tingueu les dades, fotos o video ja estan allà i t'ho poden utilitzar en la teva contra. 
Amb les xarxes socials es te que anar amb comte a l'hora de crear el teu perfil i acceptar a gent.

Actualment en el món adolescent estem envoltats de noves tecnologies com ara telèfons mòbils, ipads, portàtils, televisors interactius... Però penso que és important el tema de les xarxes socials ja que crec que és el que més problemes causa entre els joves.



No hay comentarios:

Publicar un comentario