martes, 18 de junio de 2013

LES NOSTRES AFICIONS (act 9)

I DONCS, QUÈ ÉS EL QUE ELS HI AGRADA ALS ADOLESCENTS?

BÀSQUET:
El bàsquet va nèixer al 1891 a Estat Units. És un esportiu competitu perquè jugen dos equips en contra. Cada equip està format entre 10 i 16 (max) jugadors, però nomes 5 d'ells poden estar a la pista. El bàsquet va ser inventat per inventat per JamesNaismith i va ser professor d'educació física de la YMCA.

Una mica d'historia.


- El segle XX el bàsquet es va difondre per tot el món gràcies a la creació de la Federació Internacional de Bàsquet el 1932.

- El basquetbol es practicà per primer cop a Ctalunya el 1913.

 - El 1950 se celebren els primers Campionats del Món de bàsquet en categoria masculina a l'Argentina, i tres anys després se celebraria el primer campionat femení a Xile.

- Aqui a Catalunya va començar a destecar el bàsquet a Badalona com el Sant Josep de Badalona, el Circol Catòlic de Badalona.

Regles del Joc:

- La pilota s'ha de controlar amb les mans i ha de ser lleugera.
-  Per poder desplaçar-se s'ha de botar la pilota.
- Màxim es poden fer dos passes sense botar.
- No es pot correr amb la pilota a les mans
-No ha d'haver-hi contacte personal.






Temps de Joc:

-  El temps del partit es divideix en quatre períodes de 10 minuts cadascun en l'àmbit del bàsquet FIBA, en quatre quarts de 12 minuts en l'NBA i en dues parts de 20 minuts en la NCAA.
-  Un partit consta de quatre quarts, i això vol dir que són 40 minuts de partit més els temps morts, les fores i les interrupcions que pugui tenir un partit.

El millor jugador:

El millor jugador de la història del bàsquet és en Michael Jordan. Va nèixer a Estats Units concretament a nova york. Retirat per primera vegada el 1993, després el 1999 i finalment el 2003. Va guanyar sis anells de campió de l'NBA amb els Chicago Bulls. Des de 1983, ha sortit a la portada de la prestigiosa revista esportiva Sports Illustrated en 49 ocasions.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c3/Jordan_by_Lipofsky_16577.jpg


BOET FEMENÍ-MARESME:

L’A.E. Boet-Mataró, va neixer el dia 7 de novembre de l’any 1981, amb el nom d’Unió Esportiva Bàsquet (Plà d’en Boet). L’associació de veïns del barri amb la presidencia del Sr. Quim Navarro, que ell mateix va fer un primer equip amb el femení cadet van arribar a jugar el campionat Baix del Maresme. Uns anys més tard hi va haver una coordinadora d’entitats amb la preséncia del Sr. Francisco León. El 1983, es fa la constitució del club ” Pla d’en Boet “, amb l’objectiu de pràcticar dels esports: bàsquet, futbol sala i voleibol.
 El 1985 hi va haver la inaguració del pavelló Eusebi Millan.













Al 2009 es va crear un equip a  llavaneres només de noies anomenat Femení Maresme . Que dos anys més tard es van fusionar amb el boet. Van venir amb un equip Cadet Femení de segon any amb l'entrenador Manel Rovira que van guanyar-se la plaça per l'any seguent jugar a preferent. Al final d'acabar la temporada el van fer fora per motius del club i va venir un ex- jugador de l'ACB i entrenador del Matarò. Amb ell van fer una magnifica temporada i a partir d'aqui tots els equips femenins del club van començar a tenir èxit fixant a jugadores i entrenadors d'altres clubs.
Ara actualment tots el Club entrena a les pistes del pavelló Eusebi Millan per`el club està dividit en dos grups. El Boet corresponent als equips masculins i el Femení Maresme que correspon a les noies.
Ara tots els equips femenins estan jugant a les maximes categories, com el junior B que ha arribar els campionats de Catalunya i el Junior A a preferent. Cadet A ha estat competint per la plaça de preferent pero no han tingut èxit i l'han perduda.
Els equips més inferios com el Mini i Pre-infantil les estan forçant molt amb bons entrenadors per arribar tant llun com han fet les Cadets i Juniors.
Cap a la temporada seguent l'equips Sènior Femeni han comprat la plaça per jugar a màxima categoria a Segona Catalana amb jugadores que han anat a Campionats d'Espanya amb millors equips.
De cara el Sènior Masculi s'esta jugant la plaça per poder competir igual que el Sènior Femení, però ells a Copa Catalana.
Quim Navarro - Actual president



Concurs de Mates- NBA





UNA MICA DE MODA PER AQUÍ I UNA MICA DE BALLET PER ALLÀ

La Cris us vol explicar una mica per sobra quines són les actualitats en el món de la moda adolescent, perquè us poseu al dia. I una mica l'actual·litat de les cel·lebritats més aprop dels adolescents. I  per sobre quina és la seva afició.

L'ABDOMINAL, EL NOU ESCOT!

Els tops perden tela i guanyen actitud, deixen el malic al descobert fins convertir-se casi amb un sustent outdoor. 
Però com que tot torna, el twist  de la temporada pasada cobra vida en aquesta peça de roba tan femenina, espiritista i básica. La tendencia primavera/estiu 2013 són els crop tops.













DE LA PLATJA AL CARRER
És còmode, fresc i és elegant però tenim més motius perquè, aquest estiu els vestits llargs es pugin convertir en un model diari, causal i chic.
És la prenda estrella de l'estiu, per el temps és la millor prenda estiuenca. Per una tarda o dia de shopping, o un sopar o dinar amb les amigues o un passeig per la platja... No hi ha ocasió que el vestit llarg no pugi estar present. A més és una peça de roba que estilitza, sempre i quant estigui ben conjuntada i el model sigui l'adequat al teu cos. Les sabates que es recomanen son les alpargatas o les cuñas són sabates estiuenques i molt juvenils. 





Aquest vestits els pot optar per combinar-los amb uns Christian Louboutin estiuencs de palla o uns Jimmy Choo estampat cridaner si el que tens és un vestit apagat o sense cap astampat.





Si no t'etreveixes amb sabates tan altes això té un remei! Sabates planes poden ser una bona opció també, sandalies millor que fa més estiu.


TORNA L'EPOCA ANTIGA!
Aquest estiu oblidat de pantalons llargs, tornen els shorts alts, de cintura alta. Ja siguin texà o de colors o amb estampats. Com bé es diu lu antic torna, i així és! Els pantalonts de cintura alta estilitzen cadera, són fàcils de combinar, però la millor opció són els crop tops. 





-AL ESTILO RAY BAN!

Com hem dit avans totes les modes tornen... doncs així és. Ha tornat el boom de les ray ban originals, les Wayfarer i les Clubmaster, les dues són autèntiques. Són ulleres que si mirem anys enrrera els nostres pares d'adolescents també les portaven, i ens costa de creure que una moda tan actual com aquesta hagi sigut tan antiga a la vegada. Són unes ulleres molt estiuenques. Són perfectes per anar a qualsevol lloc  i a qualsevol situació. Pots anar amb elles des de un casament fins a una festa més informal amb els amics. En realitat mai han deixat d'estar de moda, és més sempre que les portis sempre triomfaràs. El preu d'aquestes ulleres tan les Wayfarer com les Clubmaster són asequibles sempre i quant tinguem en compte de que són d'una bona marca. Va ser gràcies al famos actor Jack Nicholson que es van posar tant de moda les ulleres Wayfarer, ell les va revolucionar.


                                          


A PRACTICAR UNA MICA L'ANGLÈS:






Com tots els adolescents feu i molt bé, és practicar un esport. El meu esport és el ballet. És un esport molt elegant en el que sobretot s'utilitza la força i l'elesticitat. La meva escola de dansa es diu Dunia, és una escola de dansa de Mataró. No és una escola internacional, la gent que hi va no és professional simplement hi van per apendren, passar-ho bé, fer esport... La gent que hi ha no són gent que es vulgui dedicar al ballet, tot i que d'allà han sortit algunes professionals. No és una escola recomenable per a les persones que realment si volen dedicar, però jo crec que per a les persones que vulguin apendre a ballar és ideal.


La Dunia es va formar l'any 1969. Jo ballo a la Dunia des de que tenia 4 anys i fins ara. A mi m'ha vingut de generacions, la meva àvia, la meva mare i ara jo. Hi ha dos festivals, el festival d'estiu es fa cada 2 anys. El festival d'estiu és el més gros, el que més treball i esforç hi ha. I el festival de nadal el fem cada any però és diferent que el festival d'estiu. Normalment els balls varient segons els anys però sempre n'hi han uns de clàssics que es seguirant fent fins d'aquí anys.











La dansa passa a generacions, si t'agrada la dansa PASSA-LA!



La Laura C. us explicarà breument el món de la hipica i els seus secrets de aquest esport tant poc conegut i seguidament la hipica La Granja Sitges.

HIPICA:
La hipica és un esport poc comú ja que, en aquest pais no és tradició com el futbol , el basquet... La hipica es practica mitjançant un animal, el cavall. aquest esport té diferents distiplines molt variades de tecnica i elegancia fins a jocs amb pilota i treball en equip. En aquest esport es important la distiplina i la constancia.

Ara veurem algunes de les diferents distiplines:

- horseball: Dos equips formats per sis jugadors, amb els seus cavalls. L'objectiu del joc és fer el màxim de cistelles al camp de l'equip contrari amb una pilota de 65 cm de circumferència amb sis nanses de cuir. Dins del terreny de joc poden nomes haver quatre jugadors per equip.

 - Salt d'obstacles:consisteix en una activitat sincronitzada jutjat en la capacitat del cavall i del genet de saltar sobre una sèrie d'obstacles, en un ordre donat. Aquesta disciplina és una de les més populars dels esports eqüestres i la més utilitzada pels genets d'avui dia.




- Doma:Aquesta disciplina  el genet aconsegueix que aquest realitzi totes les seves ordres amb harmonia, equilibri i activitat. El cavall es torna tranquil, elàstic, àgil i flexible, alhora que es fa més confiat i atent a les ordres del genet.
 


La Fundació La Granja (Sitges)
La Fundació La Granja està situada a la urbanizació La Llevantina. La Granja és una escola de hípica que fa 14 anys que funciona que es dedica a ensenyar i obrir les portes de diferents disciplines. Apart és una gran oportunitat per fer nous amics i gaudir  de la natura i els animals.


 la Fundació La Granja ofereix diferents activitats per tots els gustos i experiencies com per exemple per les persones  que vulgin practicar l'esport de hipica, doma, ponypaddock, excursions, classes soles, casals de estiu...
 
 ofereix també la conexió amb discapacitats  o amb alguna disminució, participen plenament en la integració d'aquestes  persones a la societat.

En conclusió podem dir que aquesta hipica també ens ofereix de un esport casi bé individual a fer amics i disfrutar de  un esport que si t'agrada et farà viure una experencia unica, també per els amans del teatre i els cavalls us disposem de una companya de teatre Anima per divertir els més petits i entretenir els més grans. 



JUSTIN BIEBER:



Com en totes les bones revistes pels adolescents, hi ha d'haver una part on es es parla de la vida de les celebritats, dels rumors, de música, cinema... Tots aquests temes són aquells que et desperten curiositat i et fan passar uns bons moments rient i comentant aspectes rellevants de la vida dels famosos.

El tema d'aquesta setmana és el famós cantant, compositor, adolescent i idol de milions de persones en tot el món, en JUSTIN BIEBER.



Començarem amb una mica de biografia per presentar el nostre famós de la setmana.

Justin Drew Bieber va néixer a London, Ontàrio, Canadà, 1 de març de 1994. És un cantant pop comercial canadenc. Bieber va ser descobert l'any 2008 pel mànager de talents estatunidenc Scooter Braun, el qual va veure vídeos de Bieber al YouTube; més tard esdevingué el seu mànager. Braun va concertar una trobada entre Bieber i Usher Raymond a Atlanta (Geòrgia), on el cantant va firmar un contracte musical amb Raymond Braun Media Group (RBMG), i més tard un contracte de gravació amb la discogràfica Island Records ofert per L.A. Reid.


Scooter i Justin




USHER I JUSTIN


Bieber es va convertir en el primer artista a tenir-ne set senzills d'un àlbum debut en la Billboard Hot 100. El seu primer àlbum d'estudi complet, My World 2.0, va ser publicat el 23 de març de 2010 i va ser precedit per l'èxit internacional «Baby». El seu videoclip oficial, és el més vist en la història de la xarxa de vídeos YouTube des d'agost de 2011 amb més de 635.000.000 de reproduccions. En l'estiu de 2010 es va embarcar en la seva primera gira, My World Tour, que posteriorment va portar a oferir dos concerts al nostre país. L'11 de febrer del 2011, Justin Bieber estrena el seu propi documental, Never Say Never, dirigit per Jon M. Chu. El film va aconseguir les primeres posicions de la taquilla nord-americana i va recaptar al voltant de $ 30.300.000 tan sols durant el primer cap de setmana. El seu primer àlbum nadalenc, Under The Mistletoe, va ser llançat mundialment l'1 de novembre del 2011 i compta amb col · laboracions amb grans artistes com Mariah Carey, Boyz 2 Men, Usher, etc.













-Concerts:
 Desde petit porta fent milions de concerts per tot el món.
Els seus concerts no només canta sinó que t'impresiona amb el gran espectacle que monta a l'escenari, balla, parla riu...
Aquests ultims anys, en Justin, està fent la seva gira mundial de més de 100 concerts per tot el món del seu ultim album "believe".
Aqui us mostrarem un videoclip seu on es veu la fama que té per tot arreu, i la perfecte eleboració del concert:




CONCERT BARCELONA




- "SWAG"
 Té un estil molt característic anomenat "swag".
No tinc gaire info sobre això, mes bé perquè no es tracta d'un estil al 100% com altres que he fet abans tipus "preppy", "boho" etc.
És simplement un estil de caminar, parlar, moure. Quan JB escriu "Swag", està dient que ell està a la moda de l'últim, o alguna cosa per l'estil ...
El solen usar rapers americans en les seves cançons i altres, és un estil desenfadat, casual, vistós, etc.




- NOTICIES DEL CANTANT
Com em dit abans, és una celebritat, i com en totes les revistes, ha de sortir algun petit rumor que pugui tenir.

1-En justin bieber fa temps que va tallar amb la seva parella, la Selena Gomez, tot i que, encara hi ha hagut moments que ens han fet dubtar del final de la seva relació perquè  es feien fotos bastant carinyosos, o es continuaven veien.




Actualment, ja s'ha comfirmat el final de la seva relació, i, hi ha rumors de que podria començar a tenir alguna cosa amb la cantant Miley Cyrus, ja que es van mostrar bastant carinyosos ha una festa i es va veure sortir el cantant de casa seva el matí següent.

Però millor deixar tranquil·la la vida personal del cantant perquè hi ha hagut molts romors com aquests que finalment no eren veritat.



2- En Justin Bieber és un fanàtic de l'espai, sempre li ha agradat i hi ha volgut anar, una vagada va explicar que li agradaria molt fer-hi un concert, i la NASA li va contestar que ho intenterien.
Actualment, aquest concert no s'ha fet, però si que un dia o altre anirà  a l'espai, ja que ja té el viatge pagat, li va costar entre 300.000$ i 400.000$.
Ultimament, moltes noticies d'en Justin Bieber estan relacionades amb l'espai jaque ha comprat per totes les seves beliebers una estrella que l'ha anomenat BELIEBER.
Aquesta estrellas li ha costat més de  1.000.000$

Per finalitzar l'article us mostrarem un entrevista amb anglès d'un altre programa, ens hauria agradat molt fer-lo nosaltres, però contectar amb un famos com ell és bastant dificil.


Per finalitzar l'article us mostraré un video on es veuen els moments més divertits del nostre famós per familiaritzar-nos més.



CLAVEROL, LA CASA DEL MÓN 2013

Claverol és un poblet situat sobre un petit turó a prop de la Pobla de Segur, a la comarca del Pallars Jussà,. Fundada al 1812, aquest petit poble té una població de 26 habitants, allà s'hi aprecia un ambient de pau i tranquil·litat, i es pot entrar en un entorn de connexió amb la natura, a més, al estar sobre un turó, a 766.6 metres sobre el nivell del mar ens regala unes vistes magnífiques de l'embassament de Sant Antoni, i de la vall que hi on es troba la Pobla de Segur, entre el turó i les muntanyes.










En aquestes colònies s'ha fomentat el treball en equip, i s'han inculcat els valors de l'amistat, l’ ajuda i la col·laboració.



DIA 1: ÀSIA











MATÍ:

Ens vàrem trobar tots els participants de les colònies a les 9:00 a l'Escola Pia Sant Antoni, allà vàrem pujar a l'autobús que ens portaria fins la rectoria de Claverol.L'anada va ser molt entretinguda, vam començar a conèixer els companys que també van decidir realitzar aquesta estada, tots eren molt simpàtics, va ser impressionant la facilitat de comunicació entre nosaltres, perquè no es van formar grups, sinó que tots ens vam relacionar amb tots. 





Varem arribar al poble i el primer que vam fer va ser dinar a la plaça després d'un llarg viatge de 4 hores, seguidament  ens vam presentar l'horari i les normes.


HORARI:

9:00
Hora de llevar-se
9:30
Esmorzar
10:00
Lliure i serveis
10:45
Activitat de matí
13:15
Ruixada
14:00
Dinar
16:00
Activitat de tarda
18:00
Berenar
18:30
Activitat de tarda
20:30
Sopar
21:15
Activitat de nit
00:30
Dormir

Normativa:

Prohibit entrar a les habitacions mentre s'està realitzant una activitat.

No consumir drogues i substancies addictives, si aquesta norma s'incompleix, s'enviarà a la persona a casa i les despeses quedaran a càrrec dels pares.



Serveis:


També vàrem dividir-nos en 3 grups de serveis, com que a la casa estàvem sols, havíem de cuinar, netejar, rentar la roba i els plats nosaltres mateixos, havíem de ser autosuficients. Cada grup s'encarregava de fer una tasca diferent cada dia.







TARDA:

Les activitats de tarda van ser simplement jocs per conèixer la nostra manera de ser, els gustos i per fomentar la relació entre nosaltres.


Vam jugar a:

· El pistoler, un joc el qual la rapidesa és tan important com la memòria. Consisteix en la col·locació en rotllana de tots els membres, una persona es posarà al centre i assenyalarà a algú que s’ajupirà, els dos del voltant han de dir el nom de l’altra persona abans que aquesta ho faci. Quan queden dues persones, es fa com un petit duel, es col·loquen les dues esquena contra esquena i quan es dona l’ordre de ‘’disparar’’ ho fan, qui ho faci més ràpid guanya.

· El segon joc consistia en dir el teu nom i una afició.

· Per últim vàrem jugar a la figa, aquest joc consistia en una persona estirada bocaterrosa, se li posava una persona a sobre i el que estava estirat havia d’endevinar qui era, si deia un nom que no era correcte, aquesta persona s’afegia a sobre dels que ja hi eren, i així consecutivament fins a encertar de qui es tracta.


SOPAR:

El primer dia el vam dedicar a Àsia, per tant vam fer un sopar asiàtic, fideus xinesos d’arròs amb cogombre i pastanaga.


Per fer fideus xinesos necessitem:

-       250 g de fideus d’arròs
-       150 g de cuixa de pollastre
-       ½ pebrot vermell (opcional)
-       ½ pebrot verd (opcional)
-       ¼ de ceba
-       ½ de carbassó
-       Salsa de soja
-       Sal
 -  Dues cullerades d’oli de gira-sol



                                                          

Preparació de l’àpat:

1. Posem una cassola al foc amb aigua, i quan bulli la retirem i hi tirem els fideus, els deixem a l'aigua uns 5 minuts mentre donem voltes.

2. Després els posem a escórrer.

3. En una paella, tirem l'oli i l'escalfem a foc màxim, tirem el pollastre trossejat petit, tirem sal, i donem unes voltes fins que agafi una mica de color.

4. A continuació tirem les pastanaga, els pebrots (opcional), la ceba i el carbassó (tot prèviament tallat en tires fines), afegim una mica més de sal i remenem fins que les verdures estiguin mig fetes

5. Incloem els fideus, la salsa de soja i deixem 3 minuts, (fes-ho tot sempre amb el foc fort).

6. Retirem del foc i servir els fideus xinesos acabats de fer.


ACTIVITAT DE NIT:

A la nit vam fer un joc que consistia en endevinar un combinació de colors que no es podia veure perquè era de nit, per veure-la, s’havia de fer un recorregut, però els monitors vigilaven, i si enxampaven a algú, aquests havia de tornar a l’origen del recorregut, la clau estava en cambiar-se de roba amb altres persones perquè no t’enxampessin. Qui descobria la combinació de colors guanyava.

DIA 2: AMÈRICA



MATÍ:

Durant el matí vàrem fer un joc el qual l’objectiu era fer el màxim de cubs de cartolina possibles, i érem 3 grups. Un grup tenia molt de material, però no tenia eines, un altre tenia poques eines i poc material, i el 3r grup, que era el de menys persones, tenia moltes eines, però poc material.

Per jugar a aquest joc s’havia de fer intercanvis amb els altres grups, al grup de menys persones( el 3) li va costar poc fer els cubs, ja que tenien molta tecnologia i no els hi va costar gaire fer negocis per aconseguir material, a més, rebien ajudes dels monitors.

El 2n grup tenia poques eines, però podia treballar, encara que el seu treball era molt lent per la manca d’eines.

Al 1r grup, que era el de més persones, el hi va costar molt avançar ja que, quan tenien les eines els hi mancava el material, i per falta de recursos són el grup que va poder fer menys cubs.

L’objectiu del joc era fer-nos veure de que hi ha un món desigual, i pocs països són rics i tenen un alt nivell de vida i riquesa, i que hi ha molts que tenen un nivell de vida precaria, degut a la manca de tecnologies i a l’intercanvi desigual.










TARDA:

Jocs cooperatius; vam jugar a 3 jocs els quals per aconseguir un objectiu havien de participar tots els membres del grup, aquests jocs van ser:

· Les cadires al revés; no consistia en eliminar jugadors, sinó en eliminar cadires, i el joc consistia en aconseguir a arribar a estar pujats tots sense tocar el terra, quan amb menys cadires ho aconseguíssim, més mèrit tenia.




· La pilota bota bota; joc que consistia en que tots els membres del grup havien de donar un cop i asseure’s després de donar-lo, l’objectiu era aconseguir que tothom li donés un cop sense que botés al terra.


· La teranyina; consisteix en passar d’una banda a una altra de la teranyina sense tocar-la, si es toca la teranyina, el forat per on s’ha intentat passar queda invalidat i el participant torna a l’inici. En aquest joc es necessitava la col·laboració dels altres companys, ja que hi ha forats els quals una persona sola no hi pot passar o li és molt difícil.



                  


SOPAR:

Sopar típic Americà, hamburguesa de formatge i enciam.
                                                       


Per fer l’hamburguesa necessitem:

- Pa d’hamburguesa
- Hamburguesa
- Formatge
- Tomàquet (opcional)
- Enciam
- Ceba (opcional)



Preparació de l’àpat:

1. Es posa una olla amb oli calent al foc.

2. S’agafa l’hamburguesa i es posa al foc.

3. Mentre l’hamburguesa s’està fent, hi posem el formatge per sobre

4. Un cop està l’hamburguesa feta, a muntar-la!

5. Es pot muntar de moltes maneres, però la meva versió és aquesta, de sota a sobre:

1.Hamburguesa i formatge, 2.Tomàquet (si n’hi ha), 3. Enciam 4. Ceba


També vam fer Guacamole per acompanyar els nachos, típic de la part central d’Amèrica



Ingredients:

-       2 alvocats
-       40 g de ceba
-       80 g de tomàquet
-       1 chile serrano (pebrot picant de Mèxic)
-       ½ llimona o llima
-       2 fulles de Coriandre fresc
-       Sal


Preparació de la salsa:

1. Abans de pelar els alvocats prepararem els altres ingredients perquè l'alvocat no es posi fosc (s'oxida en contacte amb l'aire). Així que agafa la ceba i es pica molt fina.

2. Agafa el tomàquet i fes el mateix, treu les llavors i talla’l molt fi (si vols treu-li també la pell).

3. Ara es piquen les fulles de Coriandre, s'afegeix mitja cullerada petita, s'afegeix molt poc perquè el sabor del Coriandre és molt pronunciat i si s'afegeix molt només sabrà a Coriandre.

4. Amb el xili farem el mateix, per no passar-nos talla'l molt fi i plena com una cullera petita. Després si cal afegirem més.

5. Ara és el moment de pelar els alvocats. Quan els tinguis pelats agafa la polpa i amb una forquilla fes un puré en un bol, afegeix una mica de suc de llimona (com una cullerada petita), tots els ingredients que hem preparat i un pessic de sal.

6. Barreja tot bé i si cal afegeix més sal, xili o coriandre, al teu gust.




ACTIVITAT DE NIT:

A la nit ens van portar a tot el grup a a una sala al pis més elevat de la casa, allà, amb un projector i una pantalla gegant, van projectar la pel·lícula que es diu Ni Uno Menos




       Fitxa tècnica

       Data d'estrena inicial: 30 d'octubre de 1999
     
       Director: Zhang Yimou

       Duració: 106 min.

       Data de la sortida del DVD: 22 d'agost del 2000

        Repartiment: Wei Minzhi, ZhWei Minzhi, Zhang Huike,Zhimei Sun, Tian Zhenda, Fanfan Li, Yuying Feng, Gao Enman, Yichang Zhang ang Huike, Zhimei Sun, Tian Zhenda, Fanfan Li, Yuying Feng, Gao Enman, Yichang Zhang.

SINOPSIS:

La història tracta d'una nena de 13 anys que ha d'exercir de professora substituta a una escola d'una aldea de Xina.
Les condicions de l'escola són precàries, i molta gent està marxant, i l'objectiu de la noia és fer que els alumnes perdurin a l'escola fins que el professor torni.

Un bon dia, se li comunica que un nen ja no vindrà més per causa de les condicions familiars i també de l'escola, i se'n va a la ciutat, aleshores, la noia s'embarca en un viatge per intentar trobar aquest nen i que torni a l'aldea.







REFLEXIÓ:


Després vam fer una reflexió de la pel·lícula. L'objectiu de la pel·lícula era fer-nos veure la pobresa en la que es viu a algunes zones de la Xina. A la pel·lícula s'hi pot veure com la gent no l'alcalde no pot pagar una reforma per a l'escola, com tenen diners escassos per guixos, i l'ambient de l'escola és vell i desgastat. Això ens ajuda a valorar la nostra vida i a adonar-nos de que realment som uns privilegiats i pocs poden gaudir dels recursos dels que gaudim nosaltres.


DIA 3: EUROPA




MATÍ:

Excursió al pantà de Sant Antoni, vam banyar-nos al pantà i vam fer jocs d'aigua. Però l'excursió va ser a peu, el problema va ser que a la tornada caminàvem mullats, amb el sol de migdia que ens abrasava, i a més el camí era pujada. Això va fer que l'excursió al final se'ns fes una mica feixuga.








TARDA:

Jocs d'expressió corporal:

· Patata pastanaga; joc que consisteix en representar una situació només dient les paraules patata i pastanaga, l'expressió i el to de veu era molt important en aquest exercici, ja que no és el mateix representar un partit de futbol que un sopar romàntic.

·La flor; nosaltres érem ''llavors'' que havíem de florir i morir en comandància ambla música, però cadascú ho havia de fer de manera diferent segons com se sentissin, i cadascú va florir com si fos una flor diferent, en aquesta activitat es treballava els sentiments despertats a partir de la música.



·El xiclet; nosaltres érem un xiclet i havíem de fer els moviments d'un xiclet (estirar-se, enrotllar-se, fer-se una bola, i ho havíem de fer tot concordant amb la narració de la vida d'un xiclet, i amb música de fons.


 ·Representació teatral improvisada; en aquesta activitat havia de representar una situació tot utilitzant l'expressió corporal i de la ment. L'activitat era en parella i podien ser moltes situacions, des d'una esbroncada d'una dona al seu marit que arriba borratxo a casa, fins a dues noies fent safareig.




SOPAR:

Plat típic Europeu, truita de patates:

  


     Ingredients:
     
    - 2 ous de gallina frescos
   
    -  2 patates mitjanes blanques noves (d'uns 150 g)

    -  1 ceba

    - oli d'oliva
      
     -  sal


Preparació de la truita:

1.Talleu la ceba en juliana.

2. Escalfeu una paella antiadherent amb 2 cullerades soperes d'oli d'oliva.

3. Salteu la ceba uns segons a foc fort, i quan comenci a daurar-se, afegiu-hi la patata tallada un xic gruixuda, saleu i deixeu que també es dauri lleument Abaixeu el foc i tapeu-ho. La patata s'ha de coure a foc lent.

4. A part, en un bol, deixateu els dos ous i poseu-los al punt de sal.

5. Un cop la patata sigui cuita, l'eixuguem de l'excés d'oli de la paella, i ho barregem tot amb l'ou.

6. Escalfeu la paella a foc viu. Impermeabilitzeu-la amb un raig d'oli d'oliva, i aboqueu-hi, de cop, la pasta d'ou i patata. Repartiu-la amb un moviment circular i deixeu que faci crosta.

7. Abaixeu el foc al mínim, fins que veieu que l'ou gairebé hagi quallat.

8. Impregneu un plat amb oli, i tapeu la paella cap per avall amb el plat.

9. Afegiu-hi un drap i poseu-lo al damunt del plat. Exerciu-hi una lleu pressió, i amb l'altra mà al mànec de la paella, gireu tot el conjunt sobre el plat.

10. Torneu a apujar el foc de la paella, i deixeu-hi lliscar el contingut del plat per sobre, vigilant l'operació amb l'acció preventiva d'una espàtula que n'equilibri el contrapès.

11. Deixeu que es faci crosta per aquesta banda i ja ho podeu servir.


Amanida de pasta:



         Ingredients:
         
         - 200 gr. de farfalle(o fusilli)
      
         - 200 gr. de mozzarella en boletes

         - 60 gr. de olives negres i verds sense pinyons

         -  250 gr. de cirerols o altres tomàquets petits

         -  1 llauna petita de tonyina

          -   15 fulles de alfàbrega
                                                       
          -  oli

          - pebre

Preparació de l'àpat:



1. Talleu els tomàquets a trossets petits, les olives a rodanxes i trenqueu les fulles de alfàbrega amb les mans. Trinxeu la tonyina amb una forquilla i poseu tot en un bol.

2. Ajusteu de sal. Si heu escollit tonyina amb oli, podeu aprofitar o no de l’oli de la tonyina segon el vostre gust

3.  Barregeu tot. Si no aprofiteu de l’oli de la tonyina, afegiu-hi un raig d’oli.

4. Mentrestant coeu la pasta en abundant aigua salada, escorreu-la i passeu-la per aigua freda per fermar la cocció. 

5. Aboqueu la pasta al bol, afegiu-hi la mozzarella, el pebre, més oli i barregeu bé

6. Deixeu reposar per mitja hora abans de servir.


PER FOMENTAR LA DIVERSITAT CULTURAL QUE TÑE EUROPA, ELS PLATS ES VAN PRESENTAR EN DIFERENTS IDIOMES, QUE VAN SER CATALÀ, ALEMANY,  FRANCÈS, ANGLÈS I ITALIÀ.














ACTIVITAT DE NIT:

L'activitat de nit va consistir en una vetllada d'estels, vam començar a observar les constel·lacions, i ens van explicar que cada constel·lació està relacionada amb els déus o formes mitològiques.

Ens van explicar la història de l'óssa major i l'óssa menor, referent a la dona i el fill mortals de Zeus.




DIA 4: ÁFRICA



 MATÍ:

Competició: Ens vam dividir en 2 grups, i la gimcana consistia en guanyar 3 jocs, dos d'ells típics Africans:


 ·Barreja de tres en ratlla amb petanca; joc típic de Cabo Verde, consistia en un tauler de tres en ratlla el qual s'havien de tirar un total de 9 pedres, i havies de fer una línia de 3 ja sigués horitzontalment, verticalment o diagonalment. Si hi havia dos pedres en un mateix forat, aquest quedava invalidat.

 ·La galera; joc típic de les terres vikíngues, consistia en  pilotar una galera i obeir les ordres del capità, que era un monitor, per exemple, si ens deia que remem, nosaltres remàvem, si ens deia que saludéssim al capità, nosaltres ho fèiem, si ens deia de virar a la dreta o a l'esquerra, nosaltres ho fèiem. El grup que ho fes millor era el guanyador.







· Oh my got! Joc típic de Mozambique que consistia en que una persona d'un grup muntanyes amb gots mentre l'altre grup intentava donar al contrincant, si el donava, aquest havia de sortir i deixar entrar al membre següent del grup, quan ja haguessin sortit tots, s'acabava la ronda, l'objectiu era fer el màxim de muntanyes possibles.







TARDA:

EL WARI:

El Wari és un joc d'estratègia típic d'Àfrica, l'objectiu és aconseguir el màxim de pedres possibles. Per a més informació sobre el joc, entra a aquest enllaç:









Companya fent el Wari
Companya fent el Wari



 SOPAR:

El sopar Africà, va ser el cuscús.


                                            
            Ingredients:

-       1 got de tub amb cuscús
-       1 got i quart amb aigua
-       1 pastanaga gran
-       150 g de xampinyons
-       75 g de panses
-       50 g d’ametlles
-       25 g de pinyons
-       50 g de mantega sense sal
-       1 dent d’all
-       1 cullerada de postra amb curri
 -     1 cullerada d’oli d’oliva
                                                                      



            
Com preparar aquest àpat tan exòtic:

1. Omplim fins a dalt un got amb el cuscús i després bolquem el cuscús en una font, estenent per la base.

2. Ara omplim el got amb aigua i la tirem en un cassó, tornem a omplir amb aigua el got, però ara només un quart, i el tirem al mateix cassó. D'aquesta manera tindrem un got i quart d'aigua al cassó. Posa l'aigua a escalfar.

3.  Agafa un altre cassó d'aigua i cou una pastanaga pelada. Amb 20 minuts de cocció tindràs suficient, així quedarà una cosa sencera i no massa tova.

4. En un got amb aigua a temperatura ambient (que no estigui freda) fica les passes perquè es rehidratin. Amb 10-15 minuts serà més que suficient.

5. Mentre l'aigua per al cuscús bull pela l'all i talla'l fi.

6. Prepara els xampinyons, si són de llauna els escorres i llest i si són frescos els netes bé i els curtes en tires o quarts.

7. Posa en una paella a escalfar una cullerada d'oli. Després afegeix l'all picat i quan comenci a agafar color afegeix els xampinyons. En aquest punt pots, si vols, esmicolar sobre els xampinyons un quart d'una pastilla de brou concentrat d'au. Remou tot bé i salta durant 5 minuts si els xampinyons són de llauna o 15 minuts si són frescos

8.  Quan l'aigua del cuscús estigui bullint li una culleradeta de curri. Remena bé i tira l'aigua sobre el cuscús que està en la font. Procura que l'aigua impregni tot el cuscús. Deixa-ho reposar durant 5 minuts, s'inflarà i prendrà un bonic color daurat.

9. Passats els cinc minuts s'afegeix al cuscús la mantega en petites porcions i barreja bé tot perquè es funda la mantega i impregni bé el cuscús.

10. En una paella (sense oli ni res) col·loca les ametlles i els pinyons i torra-les lleugerament (2 o 3 minuts segons el foc).

11. Pica la meitat de les ametlles a tires i afegeix al cuscús. Reserva l'altra meitat per decorar per sobre. Afegeix també els pinyons i les panses (ben escorregudes).

12. Talla la pastanaga a daus i tira-les en el cuscús juntament amb els xampinyons.

13. Remena bé i a menjar.


ACTIVITAT DE NIT:

Aquella nit no hi va haver activitat concreta, simplement vam jugar a 1 joc:

· El psiquiatra: Una persona es posa al centre d’una rotllana, i per mitja de preguntes i respostes ha d’endevinar quina malaltia psíquica teníem. En el nostre cas, nosaltres havíem adquirit la personalitat del company de la dreta, i la psiquiatra havia de preguntar coses de la nostra persona i adonar-se que el pacient s’està referint al company de la dreta.

També vam cantar cançons amb la guitarra, i ens van deixar la nit per parlar i fer el que volguéssim.










DIA 5: TORNADA A CASA


Ens vam llevar i vam fer les motxilles i baixar-les al pati.




Més tard, vam esmorzar, i després d’això vam començar a recollir tota la brossa que s’havia quedat per la casa fins a l’hora de dinar. Finalment vam pujar a l’autobús i vam tornar a casa, però no sense abans fer-nos l’última foto.






No hay comentarios:

Publicar un comentario